Φασολάδα (Σούπα)

Περιεχόμενα

  • 1/2 κιλό φασόλια Καστοριάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα
  • Σέλινο, δυόσμο, κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • κόκκινο πιπέρι, σάλτσα, μπούκοβο

Οδηγίες / Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια αφού τα καθαρίσουμε και τα πλύνουμε, να μουσκέψουν σε κρύο νερό από το βράδυ.

Την επόμενη μέρα πετάμε αυτό το νερό, βάζουμε άλλο κρύο και τα βάζουμε στην φωτιά να πάρουν μια βράση. Σβήνουμε το μάτι και τ’αφήνουμε έτσι για 40 λεπτά. Πετάμε αυτό το νερό, βάζουμε τώρα 3 λίτρα βραστό νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα φασόλια μέσα και όλα τα λαχανικά, το λάδι, κρατάμε όμως λίγο λάδι για την σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια καλά.

Κατόπιν βάζουμε στην φωτιά ένα μικρό τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι που κρατήσαμε, λίγο μπούκοβο (αφού ζεσταθεί το λάδι), 2 κουταλιές σάλτσα (πουμαρό) και μόλις πάρει βράση, το ρίχνουμε στην φασολάδα. Τώρα ρίχνουμε το αλάτι (λίγη βεγκέτα προαιρετικά) δυναμώνουμε τη φωτιά για 2,3 λεπτά να χυλώσει καλά.

Σερβίρεται με λίγο μπούκοβο.

Καλή σας όρεξη.

2017-04-12T13:54:03+03:00

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα με τους φίλους σας!

Τίτλος

Go to Top